Veldrijdster Brand de beste in wereldbekercross Tabor

TABOR (ANP) - Wielrenster Lucinda Brand heeft de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Tsjechische Tabor gewonnen. Brand kwam na zes ronden solo over de streep voor de Nederlandse wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Landgenote Denise Betsema eindigde als derde.

Brand nam aan het begin van de derde ronde de leiding en sloeg een gaatje met Alvarado na enkele kleine foutjes van de Rotterdamse. De 31-jarige veldrijdster van Telenet-Baloise Lions liep gestaag verder uit en had op de finish 24 seconden voorsprong op Alvarado. De Hongaarse Kata Blanka Vas kwam in de slotronde bij Annemarie Worst en Betsema en werd vierde. Worst, vorig jaar de winnaar in Tabor, kwam als vijfde over de finish.

Bij de start was er een grote valpartij waarbij Shirin van Anrooij en de Italiaanse Sara Casasola geblesseerd moesten opgeven.

De wereldbeker veldrijden is vanwege het coronavirus uitgedund en bestaat voorlopig uit vijf wedstrijden. Na Tabor volgen Namen (20 december), Dendermonde (27 december), Hulst (3 januari) en Overijse (24 januari).