‘Vele doden door explosie in trouwzaal Kabul’

KABUL (ANP/DPA) - Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag vermoedelijk tientallen doden en gewonden gevallen.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken schreef op Twitter dat de explosie laat op de avond plaats had in een trouwzaal in het zuidwesten van de stad. Het was nog niet duidelijk wat de explosie vlak bij de bruidegom veroorzaakte. Gedetailleerde informatie over het aantal slachtoffers volgt later, zei de woordvoerder.

Een goed ingevoerde journalist zei dat er zeker twintig doden zijn gevallen en meer dan dertig gewonden. Hij baseerde zich op informatie van een hoge overheidsfunctionaris. Nog niemand heeft de aanslag opgeëist.

Honderden gasten

Op bruiloften in Kabul vieren mannen en vrouwen het feest in aparte ruimtes. Meestal worden honderden gasten uitgenodigd.

De aanslag op de trouwzaal was de 17e grote aanslag in de hoofdstad Kabul sinds januari. Bij de vorige zestien werden volgens de autoriteiten minstens 113 mensen gedood en meer dan 700 gewond.