Verdachten opgepakt om mormonenmoord Mexico

MEXICO-STAD (ANP) - De Mexicaanse autoriteiten hebben zondag verschillende verdachten gearresteerd in verband met de moord op negen mensen die waren aangesloten bij een Amerikaanse mormoonse gemeenschap, meldt The Washington Post. Drie vrouwen en zes kinderen, onder wie twee baby's, werden begin november in het noorden van Mexico vermoord.

In een verklaring laat het Mexicaanse Openbaar Ministerie weten dat de verdachten tijdens een gezamenlijke operatie van het leger, marine, de nationale politie en andere veiligheidsdiensten zijn opgepakt. Hoeveel mensen zijn aangehouden, is nog onbekend.

De vermoorde mormonen werden gevonden in de noordelijke staat Sonora, bij de grens tussen Mexico en de VS. Vermoedelijk zit de georganiseerde misdaad achter het bloedbad. Mormonen zijn strenge christenen. Julian LeBaron, een antimisdaadactivist die familie is van enkele slachtoffers, sprak eerder van een bloedbad. Hij richtte in 2009 de antimisdaadorganisatie SOS Chihuahua op. In datzelfde jaar werd zijn broer Benjamin vermoord. Of de aanval daar iets mee te maken heeft, is onduidelijk.