Verdediger Heylen keert terug bij FC Emmen

EMMEN (ANP) - Verdediger Michaël Heylen keert terug bij FC Emmen. De Belg heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Drentse voetbalclub, die komend seizoen weer in de Eredivisie uitkomt. De afgelopen twee seizoenen speelde Heylen bij Sparta Rotterdam.

Heylen kwam in de zomer van 2019 naar Nederland, toen hij Zulte Waregem verruilde voor FC Emmen. Destijds speelde hij op huurbasis bij Emmen. Nadat het seizoen 2019-2020 door de coronapandemie vroegtijdig werd afgebroken besloot de club de optie in zijn contract niet te lichten vanwege de onzekerheid rondom het virus. De centrale verdediger koos er toen voor om bij Sparta te tekenen en speelde 63 wedstrijden in het shirt van de Rotterdammers.

Na twee jaar in Rotterdam is de 28-jarige Belg blij dat hij terugkeert bij FC Emmen. "De spelersgroep is natuurlijk grotendeels anders, maar er heerst nog steeds een familiegevoel en ik heb altijd goed contact gehouden met trainer Dick Lukkien", zegt Heylen. "Ik ben de club de afgelopen seizoenen blijven volgen en vond het prachtig dat het kampioenschap werd behaald", zegt hij. Met de titel in de Keuken Kampioen Divisie stelden de Drentenaren promotie naar de Eredivisie veilig.