Verdediger Sandler tekent voor drie jaar bij NEC

NIJMEGEN (ANP) - Philippe Sandler voetbalt de komende drie seizoenen voor NEC. De 25-jarige verdediger zat sinds zijn vertrek bij Feyenoord deze zomer zonder club. In de winter maakte Sandler transfervrij de overstap van Manchester City naar de Rotterdammers.

Sandler doorliep de jeugdopleiding van Ajax en koos in 2016 voor PEC Zwolle. Na twee jaar volgde zijn transfer naar Manchester City. De Engelse topclub verhuurde de Nederlander na zijn eerste seizoen aan het Belgische Anderlecht en ES Troyes AC uit Frankrijk.

"Blessureleed in allerlei vormen heeft hem in zijn loopbaan parten gespeeld", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen over zijn aanwinst. "De medische staf van NEC heeft na een minutieuze keuring het licht met overtuiging op groen gezet: de schade is niet blijvend en via een uitgekiend programma moet Philippe binnen afzienbare tijd speelklaar zijn."

Dat denkt de verdediger zelf ook. "De komende weken staan voor mij in het teken van honderd procent fit worden, zodat ik daarna van waarde kan zijn in de groep."

NEC maakte maandag al officieel het aantrekken van Oranje-doelman Jasper Cillessen bekend.