Verdediger Thiago Silva terug in Braziliaanse selectie

RIO DE JANEIRO (ANP/AFP) - Verdediger Thiago Silva van Chelsea is teruggekeerd in de Braziliaanse voetbalselectie. De 36-jarige routinier is door bondscoach Tite geselecteerd voor de Copa América, die komende zondag volgens plan moet beginnen met de wedstrijd van gastland Brazilië tegen Venezuela.

Thiago Silva raakte eind vorige maand geblesseerd in de gewonnen finale van de Champions League tegen Manchester City (1-0). Sindsdien werkte hij hard aan zijn herstel. Thiago Silva miste eerder deze maand nog de twee gewonnen WK-kwalificatiewedstrijden van Brazilië tegen Ecuador en Paraguay. Hij neemt in de Braziliaanse selectie de plaats in van Rodrigo Caio van Flamengo. Tite heeft verder geen wijzigingen aangebracht in zijn spelersgroep.

Het Braziliaanse Hooggerechtshof besluit deze donderdag of de Copa América mag doorgaan. Het verzet in Brazilië is groot, omdat de vrees bestaat dat de coronapandemie zich hierdoor nog verder zal uitbreiden.

Brazilië kreeg het toernooi ruim een week geleden toegewezen, nadat Argentinië en Colombia zich hadden teruggetrokken. Beide landen zijn eveneens hard getroffen door het virus en in Colombia is bovendien sprake van sociale onrust.