Verdere stijging van aantal nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 3511 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Voor een maandag is dat het hoogste aantal in elf weken tijd. Het gaat alleen om testen bij de officiële GGD-locaties. Zelftesten thuis zijn niet meegerekend, dus het werkelijke aantal kan nog hoger zijn.

Het aantal van maandag is wat lager dan de dagen ervoor. Dat is gebruikelijk. Het komt doordat minder mensen zich in het weekeinde laten testen. In principe is een zelftest voldoende, maar wie dat wil mag een afspraak bij een teststraat maken om bevestiging te krijgen. Steeds meer mensen doen dat.

Amsterdam heeft de meeste positieve tests. In de hoofdstad kregen 243 mensen van de GGD te horen dat het coronavirus bij hen is aangetroffen. Daarna volgen Den Haag (126), Utrecht (119) en Rotterdam (113).

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen zeven dagen 33.150 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 4736 bevestigde besmettingen per dag, het hoogste niveau sinds 16 april. Het gemiddelde stijgt voor de dertigste dag op rij. In twee weken tijd is het niveau meer dan verdubbeld.