Verkoop kaartjes Beyoncé in Verenigd Koninkrijk verzandt in chaos

De verkoop van kaartjes voor concerten van Beyoncé in het Verenigd Koninkrijk is donderdag chaotisch van start gegaan. De speciale site en app die fans voorrang geeft bij de jacht op tickets lag in de ochtenduren al plat voordat de verkoop begonnen was. Via Twitter biedt telecombedrijf O2, dat het platform bestiert, "iedereen die problemen ondervindt" excuses aan.

In hetzelfde bericht wijt O2 de problemen aan de gigantische vraag naar kaartjes voor de concerten die de superster in het Verenigd Koninkrijk geeft. Ze treedt onder andere in Londen en Cardiff op.

Sommige fans zou het wel zijn gelukt een kaartje te kunnen kopen, meldt O2 in de tweet. "We doen achter de schermen alles om de app goed te laten werken."

De problemen zorgen voor woede en teleurstelling bij fans op social media. "Wat een aanfluiting, ze zouden de drukte toch hebben zien aankomen", schrijft iemand op Twitter. "Leren ze het nou nooit", vraagt een andere twitteraar zich hardop af.

Beyoncé kondigde eerder deze week haar Renaissance-tournee aan. Ze doet in juni ook Amsterdam aan voor een show in de Johan Cruijff ArenA. Kaarten voor dat concert gaan aanstaande dinsdag in de verkoop.