Verloofde R. Kelly claimt zwanger te zijn

Joycelyn Savage, de verloofde van R. Kelly, is in verwachting. Dat claimt ze althans in haar vrijdag uitgekomen boek Love and Joy of Robert.

De 26-jarige vrouw ontdekte het nieuws in juni, een dag nadat Kelly werd veroordeeld tot dertig jaar cel en enkele maanden nadat de gevallen ster haar een verlovingsring had opgestuurd. "Ik kreeg last van ernstige ochtendmisselijkheid en wist niet zeker wat er met mijn lichaam aan de hand was", zo staat volgens Page Six in het elf pagina's tellende boekje. "Ik dacht dat ik corona had maar het bleek dat ik in verwachting ben."

Volgens Savage is Kelly, die al drie kinderen heeft uit een eerder huwelijk, inmiddels op de hoogte en is hij "enorm blij" met het vooruitzicht weer vader te worden. "Maar hij voelt zich ook verdrietig dat hij niet bij ons kan zijn."

De woordvoerder van Kelly heeft nog niet gereageerd op de claim van Savage. Het is ook onduidelijk hoe ver de vrouw in haar zwangerschap is. Volgens Page Six wil ze later een tweede deel van haar memoires schrijven.

Kelly zit al sinds 2019 vast. Hij werd in juni in de staat New York schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken. Eerder werd hij al schuldig bevonden aan vrijheidsberoving en dwangarbeid. Er staan hem ook nog zaken in Illinois en Minnesota te wachten.