Vermeend slachtoffer Borsato in RTL Boulevard: het is wel waar

Het vermeende slachtoffer van Marco Borsato heeft in een verklaring aan RTL Boulevard gereageerd op uitspraken van Ruud de Wild. De dj zei vorige week in zijn radioshow op NPO Radio 2 hoe vervelend het zou zijn voor de zanger als de beschuldigingen niet zouden kloppen. "Ik weet dat het wel waar is", reageert de 22-jarige vrouw.

Vorige week werd bekend dat het onderzoek naar wangedrag van Borsato rondom The Voice of Holland wordt geseponeerd. Het onderzoek vanwege de aangifte van de 22-jarige vrouw, die zegt op minderjarige leeftijd te zijn betast door de zanger, loopt nog wel. Borsato heeft tegenaangifte gedaan voor smaad en laster.

Door de reactie van De Wild werd het vermeende slachtoffer aangespoord om anoniem een verklaring te geven aan RTL Boulevard. "Ruud zegt in zijn uitspraken niet alleen dat Marco misschien onschuldig is, maar daarmee óók dat het slachtoffer misschien liegt. En precies die twijfel maakt het voor heel veel slachtoffers zo moeilijk om aangifte te doen. Want wat nou als ik niet geloofd word?"

Groot onrecht

De vrouw begrijpt wel wat De Wild bedoelde en dat het voor Borsato "een groot onrecht" zou zijn als de beschuldigingen niet waar zijn. "Maar ik weet dat het wel waar is." Ook laat ze weten dat ze geen schadevergoeding eist van de zanger. "Er is geen sprake van wraak. Omstandigheden doen er niet toe. Er zijn dingen gebeurd die volgens onze wet niet mogen en daar moet een rechter uitspraak over doen. Het is voor beide partijen en hun dierbaren heel vervelend dat het allemaal zo lang moet duren. Maar het is ook goed dat er zo zorgvuldig onderzoek gedaan wordt."

De Wild laat aan RTL Boulevard weten geen "victim shamer" te zijn. "Het enige wat ik heb gedaan is een vraag gesteld die begon met: stel je nou eens voor. Ik ben hier niet om Marco te verdedigen want het is niet aan mij hem voor de bus te gooien."