Vermeende schutter had behoorlijk strafblad

STRAATSBURG (ANP) - De vermeende schutter van Straatsburg, Chérif Chekatt, heeft een behoorlijk strafblad en was bekend bij de autoriteiten. De in Straatsburg geboren verdachte stond bij de Franse inlichtingendiensten geregistreerd als geradicaliseerd, gewelddadig en had een overdreven bekeringsdrang.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, heeft Cherkatt zowel in Frankrijk als in Duitsland vastgezeten. Hij kwam al in zijn jonge jaren in aanraking met de politie voor criminele feiten die niet gelinkt zijn aan terrorisme. Vanwege zijn latere radicalisering werd hij al enkele jaren door de politie gevolgd.

De Franse krant Les Dernières Nouvelles d’Alsace schrijft dat Chekatt in 2011 is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, voor de mishandeling van een tiener met een gebroken fles. In Duitsland werd hij volgens Der Spiegel veroordeeld voor ernstige diefstal en zat tot 2017 vast, voordat hij werd uitgezet.

Dinsdagochtend probeerde een politie-eenheid C. in zijn woning aan te houden op verdenking van poging tot moord en beroving, melden Franse media op basis van bronnen rond het onderzoek. Drie mensen werden aangehouden maar de politie wist C. niet te pakken. Bij de huiszoeking zouden granaten gevonden zijn.

0 Reacties Doe mee met de discussie →