Verontwaardigde reacties op verdwijnen Andere Tijden

De aankondiging van de NTR om te stoppen met de reguliere afleveringen van Andere Tijden leidt tot veel verontwaardiging op sociale media. Zo twittert NOS-verslaggever Gerri Eickhof: "Andere Tijden weg? Goed bezig NPO. Nu nog 2 voor 12 en Per Seconde Wijzer. Daarna Nieuwsuur, Buitenhof en Tegenlicht. En dan 1Vandaag en het Journaal. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Want wat is dit een allemachtig idioot, hersenloos en harteloos besluit. Bah!"

Ook columniste Sylvia Witteman begrijpt niets van het besluit. "Maar, en dit is geheel zonder ironie of wat dan ook: WAAROM? Waarom een programma stoppen dat duidelijk verschrikkelijk veel fans heeft? Wat is de reden? Ik wil #AndereTijden terug!", schrijft ze op Twitter. Ook veel anderen maken hun ongenoegen kenbaar, onder de hashtag #AndereTijdenMoetBlijven.

Liefhebbers van het programma zijn vrijdagochtend een petitie begonnen die is gericht aan de NPO. Ze spreken van een "historische vergissing" en vragen om het behoud van het bekroonde geschiedenisprogramma. "Tegen de amechtige en kansloze verjongingsoperatie en tegen de kijkcijferterreur. Voor Andere Tijden, weg met de bezuinigingen", schrijft journalist Wouke van Scherrenburg. De petitie was om 10.00 uur al meer dan 3000 keer getekend.

Omroep NTR, die het programma uitzendt, zegt dat Andere Tijden vanaf 1 januari "in een andere vorm" verdergaat. Hoe dat eruit gaat zien, is nog niet bekend. "Hiervoor leven er bij de redactie al veel ideeën, niet alleen voor tv, maar ook voor online en audio (podcast). Deze ideeën worden de komende maanden verder uitgedacht en uitgewerkt." In elk geval stoppen de reguliere uitzendingen. Wel zullen er nog specials worden uitgezonden.