Veroordeelde miljonair uit HBO-docu aangeklaagd voor moord

De 78-jarige Amerikaanse miljonair Robert Durst, die vorige week levenslang kreeg voor de moord op een vriendin, wordt ook aangeklaagd voor de moord op zijn in 1982 verdwenen vrouw, meldt The New York Times.

De zaak kwam opnieuw aan het rollen toen Durst de moord per ongeluk bekende in HBO-docu The Jinx uit 2015. Durst werkte mee aan de serie omdat hij onder de indruk was van eerder werk van regisseur Andrew Jarecki. Na het tweede interview dat hij gaf voor de docureeks ging hij naar het toilet, maar had niet door dat zijn microfoon nog aan stond. Om onduidelijke reden mompelde hij tegen zichzelf: "Wat ik gedaan heb? Ze vermoord natuurlijk."

De aanklacht van een politieonderzoeker van de staat New York is gebaseerd op het dossier en tal van gesprekken met getuigen, schrijft de krant.

De schatrijke vastgoedman werd veroordeeld nadat een jury hem schuldig had bevonden aan het doodschieten van zijn vriendin Susan Berman in 2000. Durst werd daarvoor in 2015 opgepakt. Volgens de aanklagers heeft Durst zijn eerste vrouw Kathleen McCormack laten verdwijnen met hulp van Berman. Omdat hij bang was dat zij de politie zou vertellen wat er met zijn vrouw was gebeurd, bracht hij haar om. De advocaat van de familie van McCormack reageerde verrast op de nieuwe aanklacht.

Niet lang na het vonnis werd de bejaarde zakenman in een ziekenhuis in Californië aan de beademing gelegd na een besmetting met het coronavirus.