Verrassende scriptawardzege voor Eighth Grade

BEVERLY HILLS - De films Eighth Grade en Can You Ever Forgive Me? zijn zondag als winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Writers Guild of America Awards, de prijzen van de scenaristenvakbond voor de beste scripts.

De overwinning voor Eighth Grade is opvallend, omdat het script over het 13-jarige buitenbeentje Kayla niet is genomineerd voor een Oscar. De film versloeg bij de WGA-awards Oscarkanshebbers Green Book, Roma en Vice. Het is voor het eerst sinds 2003 dat een film die niet in aanmerking komt voor een Academy Award wel de vakbondprijs voor beste originele script wint: toen overkwam Michael Moore hetzelfde met het scenario van Bowling for Columbine.

Can You Ever Forgive Me?, over briefvervalser Lee Israel, won in de categorie beste bewerkte scenario. Het script van de film is gebaseerd op de memoires van de schrijfster zelf. De film maakt volgende week kans op een Oscar voor het script. Ook hoofdrolspelers Melissa McCarthy en Richard E. Grant zijn genomineerd voor een Academy Award.

In de televisiecategorieën gingen The Americans en The Marvelous Mrs. Maisel ervandoor met de prijzen voor beste drama en beste comedy. Barry won de award voor beste nieuwe televisieserie.