Verstappen bij Jinek: bericht over belastingontwijking niet waar

Max Verstappen heeft namens zijn manager Raymond Vermeulen gereageerd op de berichten rondom zijn inkomstenbelasting. De Formule 1-coureur liet bij Jinek weten dat berichtgeving over vermeende belastingontwijking zoals in de Volkskrant niet klopt.

"Het is feitelijk onjuist wat er door de Volkskrant geschreven wordt. Wij betalen keurig belasting over de sportprestaties die wij in Nederland leveren, zoals het inkomen dat hij verdient tijdens de Ducht Grand Prix in Zandvoort. We betalen ook belasting in andere landen waar hij als sportman inkomsten genereert. Verder hebben wij geen activiteiten in Nederland. Waarom zouden we daar dan belasting over buitenlands inkomen moeten betalen? Het zou vreemd zijn als je dubbel betaalt, dit zijn de internationale regels."

Verstappen, die afgelopen zondag nog de Grote Prijs van Spanje op zijn naam schreef, liet weten zich aan de regels te houden. "Men kan overal moreel iets van vinden, uiteindelijk zijn het gewoon de juridische en fiscale (internationale) wetgevingen en daar houden wij ons in alle vormen en maten aan."