Verstappen blij met winst in race die eindigt in ‘puinhoop’

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen sprak van een puinhoop na een chaotische finish van de Grote Prijs van Australië. "Ik weet het niet met al die rode vlaggen. De tweede was volgens mij onnodig, maar goed: ik heb gewonnen en dat is het belangrijkste", zei hij vlak voordat hij op het podium stapte om zijn eerste overwinning ooit op het circuit van Melbourne te vieren.

"Ik had een slechte start, maar ik was ook voorzichtig omdat ik een botsing wilde voorkomen. Ik heb veel te verliezen, dus dan is veel risico nemen onverstandig", zei de coureur van Red Bull, die met zijn 37e zege in een Formule 1-race de leiding in het kampioenschap verstevigde.

Verstappen was tevreden over de snelheid van zijn auto. "Het tempo was prima, dus ik kon me ook permitteren voorzichtig te zijn. Dat was ook te zien aan hoe makkelijk ik Lewis Hamilton inhaalde. Ik ben heel blij met deze zege. Mijn eerste in Australië. Ook leuk om te zien dat het publiek zo enthousiast bleef. Ze hebben behoorlijk lang moeten wachten op de ontknoping."