Verstappen: Mercedes is op elk circuit snel

BOEDAPEST (ANP) - Max Verstappen wil het in aanloop naar de Grote Prijs van Hongarije niet mooier of spannender maken dan het is. Mercedes is de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen ongenaakbaar in de Formule 1 en het zal volgens de Nederlandse coureur lastig worden daar op korte termijn verandering in aan te brengen. "Ze staan duidelijk voor ons. Ik had dichterbij willen zitten en iedereen werkt er hard voor. Er is altijd wel ruimte voor verbeteringen, maar we moeten realistisch blijven. Als je zo dominant bent als Mercedes, dan ben je op elk circuit snel", aldus Verstappen donderdag vanuit Boedapest tegen Verstappen.com.

De Fin Valtteri Bottas won begin juli de openingsrace van het seizoen en afgelopen weekeinde was zijn Britse ploeggenoot Lewis Hamilton de beste. In het klassement leidt Bottas met zes punten voorsprong op Hamilton. Verstappen, die de eerste race uitviel en vorige week als derde finishte, is voorlopig zesde.

De Limburger heeft goede herinneringen aan de Hungaroring, waar zondag de derde race is. Vorig jaar startte Verstappen vanaf poleposition en eindigde hij achter Hamilton als tweede.