Verstappen voelt in Melbourne nog steeds de naweeën van ziekte

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen voelt zich nog steeds niet topfit. De tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 werd ruim twee weken geleden ziek in de aanloop naar de Grote Prijs van Saudi-Arabië, maar reed desondanks van de vijftiende startplek naar de tweede plaats aan de finish. Voorafgaand aan de GP van Australië vertelde Verstappen, de leider in het WK-klassement, dat hij nog steeds kampt met de naweeën van zijn ziekte.

"Ik keek aanvankelijk niet uit naar de 'break' van drie weken tussen deze race in Australië en de volgende in Azerbeidzjan. Maar toen werd ik behoorlijk ziek en sindsdien heb ik daar wat last van, zeker in de laatste race", zei Verstappen donderdag in Melbourne. "Voor mij draait het de komende drie weken dus vooral om weer helemaal fit worden en een vol trainingsprogramma draaien."

Verstappen had naar eigen zeggen in Saudi-Arabië het gevoel alsof hij een long miste. "Nadat ik in de eerste vrije training één snel rondje had gereden, duurde het twee rondes tot ik weer normaal kon ademen."