Verzoek R. Kelly om ‘onbevooroordeelde juryleden’ afgewezen

Het verzoek van R. Kelly om potentiële juryleden die de documentaire Surviving R. Kelly hebben gezien niet toe te laten, is maandag door de rechter in Chicago afgewezen. Dat meldt de Chicago Tribune.

Rechter Harry Leinenweber ondervroeg maandag bij aanvang van het proces meerdere potentiële jurykandidaten over of zij wel of niet bevooroordeeld zouden zijn als zij zich in de jury uit zouden laten over de rapper, die onder meer verdacht wordt van het vervaardigen van kinderporno en het verleiden van minderjarigen tot seksuele handelingen. Hij wil graag een groep van veertig mensen voor de jury verzameld hebben voordat de volgende fase van het proces begint.

Diverse mensen gaven aan dat zij - vanwege uiteenlopende redenen - waarschijnlijk wel bevooroordeeld zouden zijn. Zij werden daarom door de rechter weggestuurd. Volgens de Chicago Tribune moet de komende tijd blijken wie er uiteindelijk in de jury plaats mogen nemen.

Eerder werd bekend dat de advocaten van R. Kelly een verzoek hadden ingediend om mensen uit de jury te houden als zij de documentaire Surviving R. Kelly hadden gezien. Zou zouden volgens de verdediging van de zanger dan "bevooroordeeld" zijn in hun rol.