Victor Mids ziet illusies als heel gaaf cadeau

Victor Mids kan er nog altijd intens van genieten om mensen te verwonderen met een magische illusie. Het voelt voor hem elke keer weer of hij met een traktatie aan komt zetten. Ook in het nieuwe seizoen van zijn programma Mindf*ck, waarvoor hij naar Suriname en Caribisch Nederland ging, is het weer raak.

"Het is gewoon heel vet om iets te ervaren of te zien wat eigenlijk niet kan. Het gaat mij er ook niet om om iemand voor gek te zetten of iemand te slim af te zijn maar meer om het magische gevoel aan iemand terug te geven", legt Victor uit aan BuzzE. Volgens hem zijn zijn trucs daardoor ook veel meer benaderbaar.

"Natuurlijk word je ergens in het ootje genomen maar het gaat ook meer over wat het doet met je brein en wat we ervan kunnen leren. Ik zie het echt als traktatie", aldus Victor. "Het is vaak alsof je een heel gaaf cadeau hebt en mag kijken hoe iemand het uitpakt en daarop reageert."

Gillen

De reacties zijn ook in het nieuwe seizoen weer erg leuk. Zeker omdat mensen uit warmere landen volgens de illusionist vaak uitbundiger reageren. Het was een van de drie redenen om de oceaan over te vliegen.

"Die mensen zijn vaak gewend om wat meer expressie te tonen en gillend weg te rennen als ze iets zien dat niet kan. Reacties zijn daar eigenlijk een stuk groter dan je in Nederland normaal gesproken hebt", vertelt Victor. "Op televisie werkt dat vaak heel goed."

Verrassingseffect

Anderzijds wilde Victor naar het buitenland om nieuwe inspiratie op te doen en hielp het tenslotte dat hij daar nog niet bekend is. "We hadden daardoor nog echt het verrassingseffect. Als je mij nu in Nederland tegenkomt weet je in ieder geval dat er iets krankzinnigs gaat gebeuren."

Volgens de 32-jarige Victor is het niet zo dat zijn programma niet meer in Nederland werkte. "Maar als ik het zo vergelijk is dit wel een van de beste seizoenen die ik ooit heb gemaakt."

In vorige seizoenen tikte Mindf*ck regelmatig de 2 miljoen kijkers aan, maar een voorspelling voor de komende reeks durft Victor niet te maken. "Je zou natuurlijk zeggen dat ik een man ben van voorspellingen maar dat is de enige voorspelling waar ik mij niet aan waag", lacht hij. "Ik ben in ieder geval heel trots op wat we nu hebben gedaan. Ik hoop er weer net zoveel mensen kijken."