Vier jaar cel voor dodelijke straatrace in Vlissingen

MIDDELBURG (ANP) - Een 28-jarige Rotterdammer is donderdag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens het doodrijden van een vrouw in een rolstoelfiets in Vlissingen. Volgens de rechtbank in Middelburg heeft hij op 10 juni 2020 deelgenomen aan een straatrace, waarbij hij met 166 kilometer per uur heeft gereden op een weg waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan. Het bij een fietsersoversteekplaats overstekende slachtoffer kon hij niet meer ontwijken.

Verdachte A.K. ontkende tijdens de zitting overigens dat sprake was van een straatrace. Hij zei dat hij de andere bestuurder niet kende, maar dat hij spontaan de drang kreeg de andere auto te achtervolgen. Die andere bestuurder is nooit gevonden.

K. gaf meermalen aan veel spijt te hebben. Hij wil zich maatschappelijk gaan inspannen voor een stichting die zich inzet voor de verkeersveiligheid. De rechtbank is van oordeel dat deze spijtbetuigingen oprecht zijn, maar neemt het K. wel kwalijk dat hij over met name de straatrace niet het achterste van zijn tong heeft laten zien.

De rechtbank heeft K. ook een rijontzegging van vijf jaar opgelegd.