Vier MTV Movie & TV Awards voor WandaVision

Comedian Leslie Jones had een goede avond zondag. Ze presenteerde niet alleen de MTV Movie & TV Awards, maar won ook in de categorie beste comedy acteur voor haar rol in Coming 2 America.

Marvelserie WandaVision van Disney+ won een Golden Popcorn Award voor beste televisieserie en To All the Boys: Always and Forever ging ervandoor met de prijs voor beste film. Always and Forever is het derde en laatste deel van de Netflixtrilogie To All The Boys.

In tegenstelling tot andere awardshows reikt MTV bij de Movie & TV Awards geen aparte prijzen uit voor mannelijke en vrouwelijke artiesten. Acteur Regé-Jean Page uit de serie Bridgerton won tijdens de ceremonie in Los Angeles de Golden Popcorn Award voor beste nieuwkomer en Elizabeth Olsen mocht de prijs in ontvangst nemen voor beste acteur in een serie, voor haar werk in WandaVision.

The Falcon and the Winter Soldier-acteur Anthony Mackie won de bokaal voor beste held, en deelde de eer in de categorie beste duo met collega Sebastian Stan. Chadwick Boseman werd postuum gekroond tot beste filmacteur, voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom.

Beste kus

De jaarlijkse prijsuitreiking van MTV heeft enkele unieke categorieën. Zo is er een Golden Popcorn Award voor beste kus, die werd gewonnen door Chase Stokes en Madelyn Cline, die zoenden in Netflixserie Outer Banks. Elizabeth Olsen en Kathryn Hahn wonnen de prijs voor beste gevecht, als Wanda en Agatha in WandaVision. Hahn won ook de award voor beste schurk.