Vierdaagselopers wacht warme, droge wandeldag

VIERDAAGSE

NIJMEGEN (ANP) - De 44.480 deelnemers aan de 102e Vierdaagse in Nijmegen wacht dinsdag een warme, droge wandeldag. De wandelaars steken dinsdag direct na de start de Waalbrug over en lopen vervolgens 30, 40 of 50 kilometer door de Betuwe.

Tot twee jaar geleden moesten alle lopers de laatste kilometers afleggen over de Oosterhoutsedijk langs de Waal. Op de dijk is geen schaduwplekje te vinden. De smalle dijk is ook slecht bereikbaar voor hulpverleners. Vorig jaar is de wandelroute op de eerste dag omgedraaid, zodat de lopers nu in de koele ochtenduren over de dijk gaan. Dat gebeurt dit jaar opnieuw.

De organisatie van de Vierdaagse en het Rode Kruis raden de lopers aan regelmatig en voldoende te drinken, af en toe iets zouts te eten, een natte handdoek in de nek te leggen, een petje te dragen en veel zonnebrandcrème te gebruiken. Ook de duizenden toeschouwers langs de route moeten op zichzelf letten. Voor het Rode Kruis is de Vierdaagse de grootste klus van het jaar. Er zijn ongeveer duizend vrijwilligers aan het werk.

0 Reacties Doe mee met de discussie →