Vijftig uur durende Dansmarathon trekt vooral in avond publiek

SBS6 stond de afgelopen dagen volledig in het teken van De Dansmarathon. In de in totaal vijftig uur dat het groots aangekondigde programma duurde, wisselden de kijkcijfers sterk. Werd de finale zaterdagavond door meer dan een miljoen mensen gezien, in de nacht zaten slechts enkele duizenden mensen voor de buis, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Donderdagavond ging het programma van start. Hoewel het werd afgetrapt door kijkcijferkoning Martien Meiland keken er toen niet meer dan 265.000 mensen. Het uur daarop bleven nog 170.000 mensen zitten, maar daarna liepen de kijkcijfers terug. In de loop van vrijdag nam het aantal weer gestaag toe tot gemiddeld zo'n 150.000 kijkers in de middag. 's Avonds was dat opgelopen naar meer dan 200.000 geïnteresseerden. Iets voor middernacht keken 308.000 mensen.

De laatste vijf uur van de marathon stemden flink meer mensen af op het programma en kwam de teller uit boven de 350.000. De registratie van het derde en vierde uur voor de ontknoping kon rekenen op meer dan 400.000 kijkers. Het uur voor de grote finale zaten volgens SKO al 597.000 mensen klaar voor de buis.

Nachtbrakers

In de nacht bleek De Dansmarathon overigens een stuk minder mensen te bekoren. Met nog 42 uur op de klok, in de nacht van donderdag op vrijdag, behaalde de show nog 5000 kijkers. De tweede nacht, met nog negentien uur tot de grote finale, was dat aantal met 4000 nog iets lager.

Tijdens De Dansmarathon gingen honderd koppels de dansvloer op voor het goede doel en voor een geldprijs. Het duo Tawatha en Jermaine kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Zij hadden van alle overgebleven dansparen in vijftig uur tijd de minste pauze genomen, slechts 35 minuten. De strijd tussen de koppels werd alleen onderbroken voor vaste programma's Shownieuws en Hart van Nederland.