Viktor & Rolf willen naar Songfestival om outfit S10 live te zien

Ontwerpers Viktor & Rolf zouden het geweldig vinden als zij in mei aanwezig mogen zijn bij de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Turijn. Ze zouden graag live zangeres S10 willen zien schitteren in hun creatie. Dat hebben de twee dinsdag gezegd in de uitzending van Troost TV van Paul Haenen, waar ze een exclusief interview geven over hun samenwerking met S10. "Ik ben nog nooit naar een songfestival geweest, ik zou wel willen gaan", bekende ontwerper Rolf Snoeren.

Het contact tussen S10 en de wereldberoemde ontwerpers kwam van beide kanten. "We hebben gemeenschappelijke vrienden, we vinden haar muziek geweldig en haar als persoon sympathiek en bijzonder", vertelde Viktor Horsting aan Paul Haenen. Maar toen de twee mannen contact met haar zochten, had S10 het tweetal zelf al benaderd: "Onze berichten kruisten elkaar. Na drie dagen zaten we met elkaar aan tafel."

De ontwerpers gaan voor de halve finale niets zeggen over de outfit. "Dat is niet leuk tegenover S10", aldus Horsting. Het creëren van de outfit was een heel organisch proces, bevestigen beide mannen. "Ze had dingen gezien van ons die ze mooi vond, daar zijn we van uitgegaan", legt Snoeren uit. "S10 weet precies wat ze wil. Zij kan heel goed manifesteren."

Klik

De creatie geeft heel goed de "attitude" van S10 weer, voegt Horsting daaraan toe. "Het was een beetje heen en weer pingpongen, het ging heel snel en organisch. Het klikte gewoon. Het was niet ingewikkeld of moeilijk, dat is meestal een goed teken."

S10 komt op 10 mei uit in de eerste halve finale met haar liedje De Diepte. Als de zangeres genoeg punten haalt, staat ze vier dagen later in de grote finale.