Vinícius Júnior schiet Real Madrid naar zege op Sevilla

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de topper tegen Sevilla met 2-1 gewonnen. Vinícius Júnior bezorgde de thuisploeg van coach Carlo Ancelotti vlak voor tijd de winnende treffer. Real Madrid gaat door de zege ruim aan de leiding met 33 punten, vier meer dan Atlético Madrid en Real Sociedad. Sevilla blijft vierde met 28 punten.

De bezoekers uit het zuiden van Spanje kwamen vroeg aan de leiding in Bernabéu. Rafa Mir kopte uit een corner de bal langs doelman Thibaut Courtois. De aanvaller van Sevilla kreeg vlak daarna opnieuw een grote kans, maar deze keer wist de Belgische doelman wel redding te brengen. Na ruim een half uur was er de gelijkmaker van Karim Benzema. Die tikte binnen nadat een schot van Eder Militao via de keeper op de paal was geëindigd.

In de slotfase van de tweede helft zocht Real steeds nadrukkelijker naar de tweede treffer. Uiteindelijk kwam die er via Vinícius die zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen maakte. Courtois voorkwam in blessuretijd nog met een knappe redding dat Thomas Delaney gelijk maakte.