Virtuele Eurovision Village officieel geopend

Het virtuele Eurovision Village kan sinds zaterdagavond songfestivalfans ontvangen. Songfestivalbaas Martin Österdahl en de Rotterdamse songfestivalwethouder Said Kasmi openden de online ontmoetingsplaats om klokslag 20.00 uur. "Voor het eerst in de geschiedenis hebben we een virtuele ontmoetingsplaats gemaakt", zei Kasmi vanaf de Binnenrotte in Rotterdam.

Vanwege de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk om een fysieke fanzone op te bouwen op de Binnenrotte. "Maar in Rotterdam is onze slogan 'make it happen'," aldus Kasmi. En dus werden de plannen omgegooid en kwam er een online-alternatief. "We wensen alle fans veel plezier en vergeet niet onze mooi stad in het echt te bezoeken als de wereld weer opengaat." Hierop verklaarde Österdahl de Eurovision Village officieel geopend.

De opening werd afgesloten door een optreden van Afrojack, die muziek liet horen vanaf De Hef in Rotterdam. Voorafgaand aan zijn optreden vertelde de dj wat voor inspiratiebron de stad is geweest voor zijn muziek. "Ik ben trots om hier te staan", aldus de 33-jarige Nick van de Wall, zoals de dj echt heet, uit Spijkenisse. "Alle clubs in deze stad hebben me zoveel verschillende dingen geleerd en dat vind ik typisch Rotterdam: doen wat jij wil."

Op het virtuele platform is een 3D-wereld van Rotterdam gemaakt waarin bekende bezienswaardigheden zoals de Euromast, de Markthal, de kubuswoningen en natuurlijk Rotterdam Ahoy zijn opgenomen. Het Eurovision Village is tot en met zondag 23 mei dé ontmoetingsplaats voor songfestivalfans.