Vitesse begint groepsfase Conference League met zege op Mura

MARIBOR (ANP) - Vitesse heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League gewonnen van NS Mura. In Maribor waren de Arnhemmers van coach Thomas Letsch met 2-0 te sterk van de kampioen van Slovenië.

Sondre Tronstad zette Vitesse na een half uur op voorsprong. Aanvoerder Danilho Doekhi zorgde in de tweede helft met een rake kopbal uit een corner voor de 2-0.

Vitesse gaat door de zege aan de leiding in groep G. Het andere duel tussen Stade Rennes en Tottenham Hotspur eindigde in 2-2. De Arnhemmers treffen op 30 september in eigen huis Stade Rennes.

Kansen

Letsch startte de wedstrijd tegen NS Mura met Riechedly Bazoer. De verdediger ontbrak afgelopen zondag in het met 2-1 gewonnen duel bij RKC Waalwijk, maar kreeg een plaats in de basiself. Voorin gaf Letsch de voorkeur aan Nicolai Baden Frederiksen en Yann Gboho, met daarachter Oussama Tannane, Matus Bero en Tronstad.

Een aanvallend ingesteld Vitesse kreeg meteen al goede kansen via Frederiksen en Wittek. Aan de andere kant mocht Jan Gorenc geheel vrij inkoppen, maar zijn poging ging over. Tronstad kon in de 30e minuut op doel schieten na afleggen van Bero. De Noor schoot de bal echter tegen zijn ploeggenoot aan, maar kreeg meteen een herkansing en die was raak.

Vitesse had aan het begin van de tweede helft mogelijkheden op de tweede treffer. Frederiksen kopte tegen de doelman en een schot van Tannane belandde op de lat. Nadat de thuisploeg even druk had gezet, was het Doekhi die met zijn hoofd doelman Matko Obradovic kansloos liet. De zege kwam daarna niet meer in gevaar.