Vitesse blijft na akkoord tot zeker 2030 in Gelredome spelen

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in het Gelredome voetballen. De club uit Arnhem heeft na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt met eigenaar van het stadion, Nedstede. De nieuwe overeenkomst loopt tot 1 oktober 2030. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", reageert algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse.

Vitesse had de huur van het Gelredome opgezegd, omdat het de huursom van 2 miljoen euro per jaar te hoog vond. Het oude contract liep eind september af. Omdat eigenaar Nedstede de door Vitesse voorgestelde huursom voor de komende twintig jaar veel te laag vond, ontstond een impasse.

Vitesse verloor eind februari een kort geding over gebruik van het stadion, waardoor de proflicentie van de club uit de Eredivisie in gevaar kwam. De club uit Arnhem wilde opnieuw naar de rechter stappen en hoopte via een zogeheten turbospoedbehandeling het speelrecht voor volgend seizoen te garanderen. Maar dat is nu niet meer nodig na de gesloten overeenkomst.

Vervelende situatie

"Het was een vervelende situatie, die we als club eerder hadden moeten oplossen", zei Rovers. De directeur ad interim sprak zijn dank uit aan Michael van de Kuit, de directeur en eigenaar van Nedstede. Rovers sprak ook met respect over Coley Parry, de beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse. "Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de onderhandelingsgesprekken, hetgeen illustratief is voor zijn betrokkenheid bij onze club."

Van de Kuit kan zich eveneens vinden in het nieuwe akkoord. "Het was een gecompliceerde kwestie, die ons allemaal veel tijd en energie heeft gekost", zei hij. "Het is goed dat we dat nu achter ons kunnen laten. Ik kijk uit naar de samenwerking met Coley Parry, Peter Rovers en alle andere bij Vitesse betrokken personen."