Vitesse-coach Letsch gelooft in kansen tegen Tottenham Hotspur

ARNHEM (ANP) - Vitesse-coach Thomas Letsch denkt dat zijn ploeg zeker een kans maakt tegen Tottenham Hotspur. De Arnhemmers spelen donderdag hun derde groepswedstrijd in de Conference League tegen de Engelse grootmacht en de Duitse coach zegt dat er respect is maar dat "we ook kijken naar onze kansen om een goed resultaat te halen".

"We geloven in onszelf en in ons plan", zegt Letsch over het duel met de Champions League-finalist van twee jaar geleden. "Het gaat om de mix van drie elementen: genieten, strijden en het plan volgen. Als we dit goed voor elkaar hebben, dan ben ik ervan overtuigd dat we een kans maken."

De coach weet nog niet precies met welke spelers de Londense club in Arnhem aan de aftrap zal komen. "Hoewel de focus bij de Spurs vooral ligt op de Premier League, hebben ze ontzettend veel kwaliteit. Het is aan ons om toch de oplossingen en de ruimtes te vinden en de defensie gesloten te houden. Wat dat laatste betreft krijgen we de laatste tijd gelukkig al minder goals tegen."

Geweldige sfeer

Vitesse neemt het in een vol stadion op tegen de Spurs, met zo‘n 24.000 toeschouwers. "Dat betekent dat de sfeer opnieuw geweldig wordt", weet Letsch. "De supporters zullen er, zeker na de derbywinst tegen NEC, weer vanaf de eerste minuut achter staan. We willen dezelfde energie brengen als tegen Stade Rennes, Feyenoord en NEC."

Nikolai Baden Frederiksen, afgelopen zondag de matchwinner tegen NEC, kijkt uit naar de volgepakte Gelredome. "Als speler droom je ervan om in een vol stadion tegen een topteam te spelen. Er heerst gezonde spanning, maar ik heb het gevoel dat het een geweldige wedstrijd wordt."

Tottenham heeft net als Stade Rennes 4 punten in Groep G van de Conference League. Vitesse volgt met 3 punten.