Vitesse en Fortuna Sittard houden elkaar in evenwicht

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft het eerste punt dit seizoen in een thuiswedstrijd in de Eredivisie gepakt. De ploeg van trainer Thomas Letsch speelde met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard, dat de voorgaande drie competitieduels had verloren.

Al na amper 2 minuten leidde Fortuna dankzij een scherpe, indraaiende hoekschop van Mats Seuntjens. Doelman Markus Schubert verkeek zich op de inswinger en had bij de tweede paal geen ploeggenoot neergezet: 0-1. Voor de aanvaller van de Limburgse club was het alweer zijn vierde competitietreffer en voor de Duitse keeper was het zeker niet zijn eerste foutje in zijn eerste seizoen bij Vitesse.

Vitesse had voor de rust veel balbezit, maar door de felle druk van Fortuna verliep de aanvalsopbouw moeizaam. Na ruim een half uur leidde het Arnhemse overwicht tot wat kansen. Nikolai Baden Frederiksen kreeg zijn voet net niet tegen de bal en Jacob Rasmussen zag zijn kopbal door doelman Yanick van Osch gekeerd worden.

Met Oussama Darfalou en Loïs Openda als verse krachten in de aanval drong Vitesse na de pauze sterk aan. Uit een voorzet van Riechedly Bazoer kopte Frederiksen al snel raak (1-1). Daarna misten diverse spelers van de thuisclub, onder wie Matus Bero en Darfalou, grote kansen op de eerste thuiszege dit seizoen voor Vitesse in de Eredivisie.