Vitesse en VVV-Venlo strijden om plaats in finale van KNVB-beker

ARNHEM (ANP) - Vitesse en VVV-Venlo maken dinsdag vanaf 21.00 uur in een onderling duel uit wie zich als eerste club voor de finale van de KNVB-beker plaatst. Beide ploegen stonden afgelopen zaterdag toevallig ook al tegenover elkaar op het nieuwe veld in het Gelredome. Vitesse won die competitiewedstrijd met 4-1.

"We hebben de kans om voor de derde keer in dertig jaar de bekerfinale te bereiken", benadrukte trainer Thomas Letsch van Vitesse het belang van de halve eindstrijd. "De spelersgroep ervaart dat ook zo. Ze voelen dat het een speciaal duel is en enorm belangrijk voor de club."

Trainer Hans de Koning van VVV-Venlo hoopt dat hij weer kan beschikken over verdediger Leon Guwara en aanvaller Vito van Crooij. Beide basisspelers ontbraken zaterdag tegen Vitesse. De Koning kan zeker geen beroep doen op Tristan Dekker en Anastasios Donis. Verdediger Chris Kum keert terug na een schorsing.

Vitesse veroverde de KNVB-beker in 2017. VVV zit voor het eerst in 33 jaar bij de laatste vier in het nationale bekertoernooi. In 1988 verloor de club uit Venlo in de halve finales na een verlenging van Roda JC.

De andere halve finale gaat woensdag tussen sc Heerenveen en Ajax.