Vitesse gaat Europa in met gelijkspel bij Fortuna Sittard

SITTARD (ANP) - Vitesse heeft zich in Limburg verzekerd van de vierde plaats in de Eredivisie, goed voor deelname aan de nieuwe Europa Conference League. De Arnhemse subtopper speelde bij middenmoter Fortuna Sittard gelijk: 3-3. Dankzij de remise van nummer 5 Feyenoord bij Heracles Almelo (1-1) bleef het puntenverlies zonder gevolgen.

Ben Rienstra opende namens de thuisclub al in de eerste minuut de score. Op aangeven van Mats Seuntjens tikte de aanvoerder de bal via Riechedly Bazoer langs doelman Remko Pasveer (1-0). Danilho Doekhi en Oussama Tannane misten daarna kopkansen op de gelijkmaker. In de 25e minuut kwam Sondre Tronstad met het hoofd, uit een vrije trap van Tannane, wel tot scoren (1-1).

Na een halfuur zorgde Bazoer voor een Arnhemse voorsprong. Hij schoot raak uit een pass van opnieuw Tannane (1-2). Nog voor de rust kwam Fortuna weer op gelijke hoogte. Zian Flemming haalde doeltreffend uit, met dank aan Bazoer die opnieuw onvoldoende ingreep (2-2).

Ook na de rust bleef Vitesse knoeien in defensief opzicht. In de 54e minuut mocht Flemming opnieuw ongehinderd inschieten en greep Pasveer pijnlijk mis (3-2). Dankzij invaller Loïs Openda, die van dichtbij kon inkoppen, bleef Vitesse een nederlaag in Sittard bespaard.