Vitesse herstelt zich na twee misstappen

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft zich hersteld van het gelijkspel tegen FC Emmen in eigen huis (1-1) en de nederlaag in Breda tegen NAC (2-1). De subtopper won in de eigen Gelredome met 2-1 van VVV-Venlo.

De Algerijn Oussama Darfalou maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt met een fraaie hakbal. Kort daarvoor, in de 76e minuut, had Peniel Mlapa VVV op 1-1 gezet.

Vitesse was op voorsprong gekomen door een goal van Martin Ødegaard. De Noorse huurling van Real Madrid trok na een individuele actie naar binnen en krulde de bal met links in de verre hoek.

Vorig jaar eindigde Vitesse-VVV nog in 1-1 en de editie daarvoor, in 2013, werd gewonnen door VVV. Brian Linssen, die nu voor Vitesse speelt, maakte toen de enige goal.

Door de zege komt Vitesse op gelijke hoogte met nummer 4 FC Utrecht, dat nog wel een duel tegoed heeft (uit tegen sc Heerenveen). Ook AZ, dat Excelsior met 2-1 versloeg, staat gedeeld vierde met 25 punten.

VVV heeft de laatste zes uitwedstrijden niet gewonnen. Half september wonnen de Limburgers, die op de negende plek blijven staan, met 2-1 bij De Graafschap.

0 Reacties Doe mee met de discussie →