Vitesse houdt hoop op snel akkoord met stadioneigenaar

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft goede hoop deze week alsnog tot een akkoord te komen met de eigenaar van stadion Gelredome. Dat meldt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving over een zogenoemd turbospoedappel dat de Arnhemse club heeft aangespannen.

"Het turbospoedappel is niet wat Vitesse wil, maar uit voorzorg aangevraagd voor het geval partijen onverhoopt toch niet tot een akkoord komen. Dat blijft namelijk de absolute topprioriteit voor Vitesse", laat de woordvoerder weten. "Vitesse en de stadioneigenaar zijn nog steeds in constructief en intensief overleg om tot overeenstemming te komen. Ook gedurende het weekend hebben partijen dag en nacht doorgewerkt om zaken vast te leggen. Op dit moment is onze verwachting dat we morgen voortgang kunnen boeken met betrekking tot het opstellen van het contract."

Vitesse heeft de huur van het Gelredome opgezegd, omdat het de huursom van 2 miljoen euro per jaar te hoog vindt. Het huidige contract loopt eind september af. Omdat eigenaar Nedstede de door Vitesse voorgestelde huursom voor de komende twintig jaar veel te laag vindt, ontstond een impasse.

Vitesse verloor eind februari een kort geding over gebruik van het stadion, waardoor de proflicentie van de club uit de Eredivisie in gevaar is gekomen. "Het turbospoedappel is aangevraagd in hoger beroep op het kort geding dat eerder werd aangespannen om gedurende de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht, in ieder geval volgend seizoen, in Gelredome te kunnen blijven voetballen", aldus de woordvoerder. Het turbospoedappel dient volgende week vrijdag in Arnhem.