Vitesse kan na gelijkspel bij Rennes eerste plaats vergeten

RENNES (ANP) - Vitesse kan in de groepsfase van de Conference League hooguit nog tweede worden, wat recht geeft op een zogenoemde tussenronde. Stade Rennes plaatste zich rechtstreeks voor de achtste finales, door in eigen huis in een boeiend duel gelijk te spelen tegen de Arnhemmers (3-3). Tottenham Hotspur, dat verloor met 2-1 bij Mura, staat nu gelijk met Vitesse. Mura is kansloos.

Al na 9 minuten kwam de Franse nummer 3 op voorsprong, na een onzorgvuldigheid in de opbouw bij Vitesse. Gaëtan Laborde profiteerde beheerst, op aangeven van Martin Terrier.

Daarna brak een sterkere periode van de Arnhemmers aan. Zo was Loïs Openda meerdere keren gevaarlijk, onder meer na voorbereidend werk van Daan Huisman en Matúš Bero. Beide keren stuitte hij op doelman Alfred Gomis.

Balverlies

Wat tegen de verhouding in liep de thuisclub vervolgens in de 39e minuut verder uit, opnieuw na balverlies bij Vitesse achterin. Opnieuw scoorde Laborde, deze keer was de assist van Birger Meling. Nog voor rust zorgde Huisman er echter voor dat het weer spannend werd, door uit de tweede lijn raak te schieten (1-2).

Met Thomas Buitink als invaller zette Vitesse ook na de hervatting meteen druk, maar wist de kansen niet te benutten. Opnieuw viel het doelpunt daardoor aan de andere kant en opnieuw was Laborde de schutter, nu nadat hij de bal in het strafschopgebied ietwat gelukkig voor zijn voeten kreeg.

Verdiend

Vitesse gaf niet op en al snel scoorde Buitink na voorbereidend werk van Maximilian Wittek alsnog, 2-3. Openda schoot vervolgens fraai en verdiend de 3-3 binnen.

Vitesse miste Danilho Doekhi en doelman Markus Schubert, beiden geschorst. De vervangers waren Dominik Oroz en Jeroen Houwen.

Eli Dasa ontbrak in de basis. De speler was te laat op de wedstrijdbespreking, meldde Letsch. Hij viel nog wel in. Tegen Tottenham Hotspur overkwam Loïs Openda hetzelfde, die werd toen ook gepasseerd.