Vitesse na rode kaart Openda thuis onderuit tegen FC Groningen

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de overwinning bij Feyenoord in de Eredivisie (0-1) geen goed vervolg gegeven. De Arnhemmers gingen zaterdag in de GelreDome onderuit tegen FC Groningen. Het werd 1-3.

Loïs Openda werd vorige week in De Kuip nog matchwinner, nu speelde de Belgische topscorer van Vitesse opnieuw een hoofdrol. Dit keer alleen een negatieve. Openda werd in de 35e minuut met een rode kaart weggestuurd na ingrijpen van de videoscheidsrechter. Openda gaf een lichte elleboog op de ribben van Mike te Wierik.

FC Groningen, waar Melayro Bogarde voor het eerst een basisplaats had, profiteerde snel van de overtalsituatie. Na een vrije trap van Tomas Suslov kopte Jørgen Strand Larsen in de 39e minuut raak (0-1).

Thomas Letsch

Vitesse-trainer Thomas Letsch wisselde in de rust drie keer, maar het hielp de thuisclub niet. Michael de Leeuw werkte de bal halverwege de tweede helft via Eli Dasa binnen. Invaller Daniël van Kaam besliste het duel in de 71e minuut met de 0-3 definitief, al deed Dominik Oroz nog wel iets terug voor Vitesse.

Vitesse liet door de nederlaag na om in punten op gelijke hoogte te komen met Feyenoord, dat zondag op bezoek gaat bij NEC. FC Groningen klom naar de elfde positie.