Vitesse thuis ook niet langs Heerenveen

ARNHEM (ANP) - Als wel vaker dit seizoen is Vitesse er in het eigen Gelredome niet in geslaagd te winnen. Tegen sc Heerenveen kwam de formatie van de vertrekkende trainer Henk Fraser niet verder dan 1-1. Voor eigen publiek werden tot nu toe in de eredivisie slechts twee overwinningen geboekt, tegen NAC en ADO Den Haag.

De Arnhemmers hadden tegen Heerenveen zelfs de hulp van een tegenstander nodig om op voorsprong te komen. Daniel Høegh maakte een eigen doelpunt. De gelijkmaker kwam op naam van Pelle van Amersfoort.

Vitesse's spits Tim Matavz ontsnapte na een half uur aan de rode kaart, nadat hij Denzel Dumfries met een elleboog velde zonder dat er een bal in de buurt was. De arbitrage ontging het incident.

Eigen doel

De treffers in het eerste deel hadden een opvallend karakter. De eerste omdat Høegh de bal na een voorzet van de sterke Engelse huurling Mason Mount in eigen doel werkte. De tweede omdat Van Amersfoort met een prachtige boogbal van de zijkant doelman Remco Pasveer en enkele toegesnelde verdedigers kansloos liet.

Thomas Bruns was in de slotfase dichtbij de winnende treffer voor de thuisclub. Hij schoot buiten bereik van doelman Martin Hansen, de vervanger van de opnieuw geblesseerde Warner Hahn, op de paal.

0 Reacties Doe mee met de discussie →