Vitesse ziet trainer Letsch overstappen naar Duitse club Bochum

ARNHEM (ANP) - Vitesse moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Duitser Thomas Letsch vertrekt uit Arnhem en gaat in eigen land aan de slag bij VfL Bochum, waar hij een contract tot de zomer van 2024 ondertekende. De 54-jarige Letsch was bezig aan zijn derde seizoen bij Vitesse.

De geruchten over een mogelijk vertrek van Letsch kwamen begin deze week al naar buiten. Vitesse bevestigt nu dat het een akkoord heeft bereikt met Bochum over een overstap van de trainer, die nog tot het einde van dit seizoen onder contract stond. De Duitse assistent-trainer Jan Fiesser gaat met Letsch mee naar Bochum, de hekkensluiter van de Bundesliga.

Vitesse moet nu op zoek naar een nieuwe trainer. "We zijn direct van start gegaan met de invulling van de nieuwe technische staf", zegt technisch directeur Benjamin Schmedes. "De interlandbreak verschaft ons daar de nodige tijd en ruimte voor. We hopen de nieuwe trainersstaf op korte termijn te kunnen presenteren."

Teleurstellende start

In het eerste jaar onder Letsch bereikte Vitesse de bekerfinale, waarin Ajax te sterk was. In de Conference League drong de ploeg van Letsch afgelopen seizoen door tot de achtste finales. Daarin verloor Vitesse nipt van AS Roma, dat het toernooi uiteindelijk won. In de Eredivisie eindigde Vitesse op de zesde plaats en het lukte niet om via de play-offs een Europees ticket te bemachtigen.

Letsch zag afgelopen zomer een groot aantal (basis-)spelers vertrekken. Vanwege de overnameperikelen van Vitesse duurde het lang tot zijn selectie versterking kreeg. Vitesse, dat onlangs in handen kwam van de Amerikaanse investeringspartij Common Group van zakenman Coley Parry, beleeft een teleurstellende start van het seizoen. De ploeg heeft na zeven competitiewedstrijden pas 5 punten en staat op de veertiende plaats.

Bochum bungelt in de Bundesliga onderaan met slechts 1 punt. Het leidde vorige week tot het vertrek van trainer Thomas Reis. In de zoektocht naar een opvolger kwam Bochum uit bij Letsch, die eerder werkte bij onder meer Red Bull Salzburg en Austria Wien, maar nog nooit als hoofdtrainer in eigen land. "Aan de ene kant vind ik het jammer om de club na meer dan twee jaar te verlaten, omdat ik van elk moment genoten heb. Anderzijds wilde ik graag de mogelijkheid benutten om een team te coachen in de Bundesliga", aldus Letsch.