Vlaamse hitlijstmijlpaal voor André Hazes

De vlag kan dubbel uit in huize Hazes. André staat niet alleen in Nederland op nummer 1, met zijn nieuwe album Thuis heeft hij ook in Vlaanderen die mijlpaal bereikt. Het is de eerste keer dat de zanger bij de zuiderburen aan de leiding gaat.

Thuis komt volgens samensteller Ultratop "met overweldigende voorsprong" binnen op de eerste plaats van de Ultratop 200. Tot nu toe wist André in Vlaanderen niet verder te komen dan de derde plaats die hij behaalde met Leef (in 2019) en Anders (2018).

André is supertrots op zijn dubbele nummer 1. "Ik heb dit album met heel mijn hart en ziel gemaakt. Mezelf helemaal bloot gegeven en niks onbesproken gelaten van wat ik het afgelopen jaar allemaal heb meegemaakt en waar de hele wereld bij meekeek", zegt hij. "Het is dan ook hartverwarmend om te merken dat de liedjes die deze periode beschrijven zo geweldig ontvangen worden door het publiek."

Senior en junior

De zanger weet ook op een andere manier Vlaamse hitlijsthistorie te schrijven. Het is de eerste keer dat een vader en een zoon ooit de albumlijst wisten aan te voeren. Hazes senior ging junior in het najaar van 2004 voor door postuum twee weken aan kop te gaan met de verzamelaar 25 jaar Hazes.

De familie Iglesias kwam tot dusver het meest in de buurt met vader Julio die in 2012 aan de leiding ging met het compilatiealbum dat '1' heet. Zoon Enrique kwam echter nog niet verder dan plaats vijf met Greatest Hits in 2009.