Voetbalfans opgepakt na onrustig kampioensfeest Manchester City

MANCHESTER (ANP) - De politie van Manchester heeft twee voetbalsupporters aangehouden na het kampioensfeest van Manchester City. De ploeg van trainer Pep Guardiola stelde op de slotdag van de Premier League de titel veilig met een zege op Aston Villa (3-2). Na het laatste fluitsignaal kwamen honderden voetbalsupporters het veld op.

De politie pakte een 28-jarige man op omdat hij vuurwerk afstak. Van de honderden mensen die de regels overtraden door het veld op te komen, werd er eentje opgepakt, een 37-jarige man. Ze werden beiden wel weer op borgtocht vrijgelaten, maar moeten zich komen verantwoorden bij de rechtbank.

Doelman Robin Olsen van Aston Villa werd in de feestvreugde op het veld aangevallen door City-fans. De Engelse kampioen kondigde aan onderzoek te doen. Onduidelijk is of de aangehouden supporter degene is die Olsen aanviel.

Voor vierde keer in vijf jaar kampioen

Manchester City zette in het laatste kwartier met drie doelpunten een achterstand van 2-0 om in een zege en werd zo voor de vierde keer in vijf jaar kampioen.

Afgelopen week betraden in heel wat Engelse voetbalstadions supporters het veld. Trainer Patrick Vieira van Crystal Palace schopte een aanhanger van Everton onderuit nadat hij door hem was geprovoceerd.