Voetballer Erling Haaland gaat samenwerken met Viaplay

Manchester City-voetballer Erling Haaland en streamingdienst Viaplay slaan de handen ineen. De Noorse sporter wordt ambassadeur van het platform in negen Europese landen en zal de komende jaren te zien zijn in meerdere documentaires, kondigde Viaplay maandag aan.

Voor de eerste documentaire Haaland - The Big Decision werd de voetballer gevolgd tijdens zijn overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City. Dat Haaland nu zelf speelt in de Premier League, die op Viaplay te zien is, vindt hij een "droom" die uitkomt. "De samenwerking met Viaplay is daarbij de kers op de taart. Ik kijk er naar uit om de komende jaren als ambassadeur voor hen op te treden en ben ervan overtuigd dat we mooie jaren voor de boeg hebben."

Ook Anders Jensen, de directeur van de Viaplay Group, is blij met de samenwerking. "Een Scandinavisch fenomeen dat naar voren stapt op het wereldwijde toneel: Erling en Viaplay vullen elkaar wat dat betreft helemaal aan. We hebben eerder al een partnership met Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen afgesloten en nu dus met de nieuwe ster van de Premier League. We laten de grote namen niet alleen in actie zien, maar brengen ze ook dichter bij de fans door dit soort samenwerkingen."