Voetballer Kiyine van OH Leuven vliegt met auto sporthal in

FLÉMALLE (ANP) - De Belgische voetballer Sofian Kiyine van OH Leuven is gewond geraakt door een nogal opzienbarend ongeval in Flémalle, in de provincie Luik. De speler heeft zijn auto donderdagavond in volle vaart dwars door de gevel van een sporthal gereden. Hij kwam middenin de zaal tot stilstand.

Zijn club, die uitkomt in de hoogste divisie, meldde het ongeval op de website. "Sofian Kiyine werd afgevoerd naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar verdere onderzoeken plaatsvinden. Hij verkeert niet in levensgevaar. Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval."

Volgens Belgische media bevonden zich op het moment van het ongeval kinderen in de zaal, maar die waren net naar de kleedkamers gegaan. De sportzaal biedt onderdak aan minivoetbal-, basketbal- en gymnastiekclubs, maar zal een tijdlang niet gebruikt kunnen worden.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Kiyine met zijn wagen met een hoge snelheid door de lucht vliegt en de gevel van de sporthal doorboort. "De club wacht op meer duidelijkheid over de precieze omstandigheden hoe het ongeval tot stand kwam alvorens verder te reageren", besluit Leuven de mededeling op de website.

De 25-jarige Kiyine speelt doorgaans als middenvelder. In september 2022 verruilde hij Lazio voor OH Leuven.