Voetbalster Van den Berg verlengt contract bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Voetbalster Mandy van den Berg speelt ook volgend seizoen voor PSV. De aanvoerster heeft haar contract in Eindhoven met een jaar verlengd. Van den Berg keerde in 2020 terug in de Nederlandse competitie, nadat de verdedigster jaren in Zweden, Noorwegen, Engeland en Spanje had gespeeld.

Vorig jaar veroverde de 31-jarige Westlandse met PSV de KNVB-beker, de eerste prijs van de Eindhovense vrouwenploeg. Dit seizoen eindigde PSV achter FC Twente en Ajax op de derde plaats in de Eredivisie Vrouwen.

"Ik wil belangrijk zijn voor het team en voel me hier thuis en gewaardeerd", zegt Van den Berg. "Het 'vuur' om er vol voor te gaan met volledige toewijding, brandt nog vurig."

Van den Berg was jarenlang aanvoerster van de nationale ploeg. Tijdens het door de 'Leeuwinnen' gewonnen EK van 2017 in eigen land raakte ze echter haar basisplaats kwijt. De 90-voudig international stelde zich daarna een tijdje niet meer beschikbaar voor Oranje. Ze kwam terug op dat besluit, maar werd niet meer opgeroepen.

PSV heeft zich voor volgend seizoen al versterkt met de Oranje-internationals Kika van Es, Inessa Kaagman en Siri Worm.