Voetbalsters nog één stapje verwijderd van WK

SCHAFFHAUSEN (ANP) - De Nederlandse voetbalsters staan op de drempel van het WK en willen dinsdagavond in Schaffhausen het laatste stapje zetten. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman verdedigt vanaf 19.00 uur in de return tegen Zwitserland een voorsprong van 3-0. Oranje moet dat wel doen zonder de geblesseerde Jackie Groenen, die wordt vervangen door Jill Roord.

De regerend kampioen van Europa liet twee maanden geleden de kans liggen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de mondiale eindronde van volgend jaar in Frankrijk. Oranje verloor in Oslo met 2-1 van Noorwegen en werd daardoor veroordeeld tot de play-offs. De ploeg van Wiegman schakelde daarin eerst Denemarken uit, de ploeg die vorig jaar in de EK-finale ook al moest buigen voor Oranje. De voetbalsters begonnen het tweeluik met Zwitserland in de finale van de play-offs vrijdag in Utrecht met een ruime zege, dankzij doelpunten van Sherida Spitse, Lieke Martens en Vivianne Miedema.

De 'Leeuwinnen' debuteerden op het vorige WK, in 2015 in Canada. Als Europees kampioen willen ze volgend jaar hoge ogen gooien in Frankrijk.

0 Reacties Doe mee met de discussie →