Voetbalsters sluiten EK-voorbereiding af tegen Finland

ENSCHEDE (ANP) - De Nederlandse voetbalsters sluiten de voorbereiding op het EK van komende zomer af met een oefeninterland tegen Finland. De ploeg van bondscoach Mark Parsons neemt het zaterdag 2 juli in Enschede op tegen de Finse vrouwen, die zich ook hebben geplaatst voor de Europese eindronde in Engeland.

Begin dit jaar speelden de 'Leeuwinnen' ook al tegen Finland, op het Tournoi de France. De ploeg van Parsons won toen in Le Havre met 3-0 via doelpunten van Katja Snoeijs (twee) en Caitlin Dijkstra.

In de voorbereiding op het EK spelen de voetbalsters op vrijdag 24 juni in Leeds tegen Engeland, de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Onder haar leiding werd Oranje vijf jaar geleden in eigen land Europees kampioen en bereikte het in 2019 de finale van het WK.

Op 28 juni staat de uitgestelde WK-kwalificatiewedstrijd tegen Belarus op het programma. De KNVB wilde in eerste instantie niet dat Nederlandse teams tegen dat land zouden voetballen vanwege de betrokkenheid van Belarus bij de oorlog in Oekraïne, maar vorige week besloot de Nederlandse bond dat standpunt te wijzigen.

Op het EK spelen de 'Leeuwinnen' in groep C tegen Zweden (9 juli), Portugal (13 juli) en Zwitserland (17 juli).