Voetbalsupporters tolereren geen vernielingen om avondklok

DEN HAAG (ANP) - Supporters van verschillende professionele voetbalclubs zeggen geen rellen in hun favoriete stad te tolereren vanwege de invoering van de avondklok. Zij zijn maandagavond zelfs de straat op gegaan om mogelijke relschoppers op andere gedachten te brengen.

Voor zover bekend is het niet tot een confrontatie tussen voetbalfans en agressieve tegenstanders van het coronabeleid van het kabinet gekomen. Fans van de harde kern van Willem II waarschuwden maandag via sociale media niet alleen om geen vernielingen in Tilburg aan te richten. Ze zeggen ook niet te tolereren dat ondernemers het slachtoffer worden van plunderingen. Fans van de supporterclubs KS79 en Amigos dos Amigos van Willem II stonden maandagavond naar eigen zeggen paraat om 'hun stad' te beschermen.

"Geen plunderingen en vernielingen in onze stad!', waarschuwden fans van MVV op sociale media. "Voor degene die toch meent aan onze stad te moeten komen, we hopen dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee."

Ook de harde supporterskern van NEC zegt geen vernielingen en plunderingen te tolereren. "Wij zullen dit niet toestaan. Onze winkeliers hebben het al zwaar en kunnen dit er niet bij hebben. Wij zullen dus onze stad verdedigen." Supporters van AZ, Heracles Almelo laten zich in soortgelijke bewoordingen uit. Ze verklaren zich bereid om de plannen van mogelijke relschoppers te dwarsbomen.