Voetbalwereld rouwt om overleden PSV-perschef Slegers

EINDHOVEN (ANP) - De voetbalwereld staat maandag stil bij het overlijden van Thijs Slegers. De perschef van PSV stierf op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. "Rust zacht, Thijs!", meldt de supportersvereniging van PSV in reactie op het door PSV gedeelde overlijdensbericht.

Ook van buiten Eindhoven komen veel reacties. "Met veel verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Thijs Slegers. We wensen zijn nabestaanden en iedereen bij PSV heel veel sterkte toe met dit grote verlies", schrijft voetbalbond KNVB. "Woorden schieten tekort… We wensen familie, vrienden en iedereen bij PSV heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies", aldus Feyenoord. Ajax meldt: "Rust zacht, Thijs. Een voorbeeld voor velen. Veel sterkte aan alle nabestaanden."

Voordat Slegers in 2015 bij PSV aan de slag ging, was hij journalist voor onder meer Voetbal International en De Telegraaf. "Vaarwel uitstekende collega en uitmuntende perschef. Namens de beroepsgroep wensen wij de nabestaanden en de PSV-gemeenschap sterkte bij het verwerken van dit verlies. Rust in vrede Thijs!", aldus de Nederlandse Sport Pers (NSP) op Twitter.

Royal Antwerp FC, de club van voormalig PSV-trainer Mark van Bommel die in die periode Slegers als perschef had, schrijft: "Royal Antwerp FC wenst alle nabestaanden veel sterkte met dit onwezenlijke verlies." Ook wereldvoetbalbond FIFA betuigt steun op Twitter met de woorden: "Rust zacht, Thijs."