Volleybalbeker voor Dynamo en Sliedrecht

ZWOLLE - (ANP) - Volleybalclubs van Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport hebben de beker gewonnen. De volleyballers van Dynamo wonnen de finale in Zwolle van Abiant Lycurgus. Sliedrecht Sport versloeg in de finale Apollo 8.

Het team van coach Redbad Strikwerda was in vier sets de baas over Lycurgus. De Apeldoorners verloren de eerste set nog met 25-21, maar trokken de partij daarna naar zich toe: 25-16 25-22 25-23. Het is de tiende keer dat Dynamo bekerwinnaar is.

Lycurgus verloor vorig jaar in de finale van Land Taurus. De regerend landskampioen, gecoacht door Arjan Taaij, won de beker pas één keer, in 2016.

Overtuigende winst

De volleybalsters van Sliedrecht Sport legden vervolgens overtuigend beslag op de beker. De volleybalsters van Apollo 8 uit Borne deden wat ze konden in de finale, maar kwamen net te kort tegen de regerend landskampioen en bekerhouder. De vrouwen uit Sliedrecht pakten de eerste set met 25-16, knokten zich in een spannende tweede set terug en wonnen die met 25-23. In de derde set kwam de zege niet meer in gevaar: 25-16.

Voor Sliedrecht Sport is het de vierde keer dat de beker wordt gewonnen.