Vooral Bale is Liverpool in finale teveel

KIEV (ANP) - In de vele voorbeschouwingen over de sterren van de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool werd de naam van Gareth Bale nooit genoemd. Uitgerekend de min of meer afgeschreven vedette uit Wales besliste met een doelpunt van ongekende schoonheid de eindstrijd in het voordeel van de Spanjaarden, die het toernooi daarmee voor de derde achtereenvolgende keer wonnen. Na een ongekende blunder van doelman Loris Karius, zijn tweede van de avond, maakte Bale ook nog de 3-1.

Bale nam de bal in de 63e minuut uit een voorzet van Marcelo met een omhaal ineens op de schoen. Karius was bij die 1-1 kansloos. Bale stond toen nog maar net in het veld, als vervanger van Isco. Meer dan een uur had hij op de bank gezeten.

Bij de openingstreffer van Real was Karius ook al enorm in de fout gegaan, door de bal zomaar tegen het uitgestoken been van Karim Benzema te gooien. Alleen aan het hoogstandje van Bale kon hij weinig doen. Bale's tweede kwam voort uit een ogenschijnlijk houdbaar schot, die Karius door zijn vingers liet glippen.

Overtuigend

Niet Bale, maar Mohamed Salah was eigenlijk aan het front verwacht. De aanvaller van Liverpool, door de buitenwacht al min of meer uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Bal, is de revelatie van het seizoen. Hij begon overtuigend aan de ontmoeting in Kiev, maar viel al na een half uur uit. Hij leek een ontwrichte schouder te hebben overgehouden aan een duel met Sergio Ramos, de Spaanse verdediger.

Liverpool begon overtuigend. Real dankte het vooral aan zijn Franse verdediger Raphaël Varane en doelman Keylor Navas dat het niet in de openingsfase op achterstand kwam. Niet alleen Salah, ook Roberto Firmino en Sadio Mané waren voortdurend dreigend.

Veerkracht

Het uitvallen van Salah leek voor twijfel te zorgen bij de Engelsen. In het slotkwartier van het eerste deel nam Madrid het initiatief. Cristiano Ronaldo stuitte met een kopbal op Karius. Benzema scoorde nog wel in de rebound, maar werd wegens buitenspel afgevlagd. Invaller Nacho nam de bal ineens op de slof, maar vond het zijnet.

Na de 1-0 van Benzema had Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum als basisspelers, nog wel de veerkracht terug te komen. Mané maakte de 1-1 en leek de formatie van Jürgen Klopp weer moed te geven. Tegen Bale was in de resterende fase echter niemand opgewassen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *